Egészség
Saláta, ami csodákat tesz
Az elkészítése mindössze tizenöt perc

Sárgarépasaláta-recept
Szakértők ismertették, a sárgarépa pektin nevű rostot tartalmaz, amely segít szabályozni az emésztést, és elősegíti a hasznos bélbaktériumok növekedését. Bár az egészséges bélrendszer fenntartása bonyolultnak tűnhet, ez a saláta nagyszerű kiindulópont a szükséges lépések megtételéhez a fejlődés érdekében.
Az egészségügyi előnyök mellett ez az étel kiválóan alkalmas étkezések előkészítésére is, mivel hűtőszekrényben több napig is eláll. Sőt, ha előző este elkészíti a salátát, másnap még finomabb lesz. Ráadásul az elkészítése mindössze 15 percet vesz igénybe.
Hozzávalók
A következő összetevőkre lesz szüksége:
- 4 nagy sárgarépa
- 1 mogyoróhagyma
- 1 evőkanál szezámolaj
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál rizsecet
- 1 citrom
- 1 evőkanál pirított szezámmag
- 2-3 evőkanál apróra vágott friss koriander.
Könnyű főzési mód
Először is hámozza meg a sárgarépát, majd egy zöldséghámozóval vágja vékony csíkokra. Egy hagymát apróra vágunk, és a korianderrel együtt adjuk a tálhoz.
Ezután adjuk hozzá a szezámolajat, a szójaszószt, a rizsecetet, a citromhéjat és -levet, valamint a szezámmagot.
Keverjük simára, és fogyasszuk.