Egészség

Öt fűszer, ami igazi vitaminraktár

Minden konyhában kellenek

Szeretné ízletessé tenni az ételeit, és egészségessé az étrendjét? Ez az öt fűszer kötelező darab minden konyhában! Nemcsak az ételek ízét javítják, hanem az egészséget is – írja a Sports.kz.

Öt fűszer, ami igazi vitaminraktár
Képünk illusztráció
Fotó: Connect Images via AFP/Nyla Sammons

Kurkuma

Aranyló fűszer, erős gyulladáscsökkentő hatással. Kurkumint tartalmaz, amely javítja az emésztést és az immunitást. Adjuk hozzá levesekhez, rizshez és turmixokhoz!

Fahéj

Nem csak desszertekhez! Csökkenti a vércukorszintet, javítja az anyagcserét és melegít. Ideális zabkásához, kávéhoz és húsételekhez.

Gyömbér (őrölt vagy friss)

Természetes antioxidáns, segít megfázás és hányinger esetén. Gyömbéres tea, húshoz vagy péksüteményekhez adva – sokoldalúan használható!

Fekete bors

Javítja a tápanyagok felszívódását az élelmiszerekből, különösen kurkumával párosítva. Nélkülözhetetlen levesekhez, salátákhoz és főételekhez.

Paprika

C-vitaminban gazdag, enyhe édességet és élénk színt ad az ételeknek. Kiváló húsokhoz, zöldségekhez és szószokhoz.

Tipp: a fűszereket légmentesen záródó üvegekben, fénytől és nedvességtől védve tárolja, hogy tovább megőrizzék ízüket. Adja hozzá a mindennapi ételeihez, és konyhája egyetlen üvegben patikává és étteremmé válik.

Kapcsolódó írásaink

A csodatévő fekete bors

ĀVannak alapanyagok, melyeket érdemes napi szinten fogyasztani, ugyanis jótékony hatásuk, gyógyító erejük régóta ismert