Egészség

Ezért szuper választás a savanyú káposzta

Számos pozitív tulajdonsága van

Aviv Joshua táplálkozási szakértő a savanyú káposzta emberi szervezetre gyakorolt ​​jótékony hatásairól beszélt.

Ezért szuper választás a savanyú káposzta
Képünk illusztráció
Fotó: MH archív/Németh András Péter

A fermentált élelmiszereknek számos pozitív tulajdonságuk van.

A savanyú káposzta értékes C- és K-vitamin, antioxidánsok, valamint prebiotikumok és probiotikumok forrása, amelyek szükségesek a bélflóra megfelelő működéséhez. Egy táplálkozási szakértő megnevezte a termék fogyasztásának egészségügyi előnyeit.

Az emésztés javítása – A savanyú káposztában található probiotikumok javítják a bélflóra összetételét, elősegítik az étel emésztését és növelik a mikroelemek felszívódását.

Immunrendszer támogatás – A C-vitamin és a speciális vegyületek jelenlétének köszönhetően a savanyú káposzta segít erősíteni a szervezet védekezőképességét, csökkentve a megfázás és fertőzések előfordulását.

A szív- és érrendszeri betegségek megelőzése – A benne található K-vitamin és rost részt vesz a koleszterinszint és a vérnyomás szabályozásában, megakadályozva a kalcium sók lerakódását az erekben.

Antioxidáns védelem – A természetes antioxidánsokban gazdag savanyú káposzta küzd a szabad gyökök ellen, megelőzve a gyulladásos folyamatok kialakulását és csökkentve a rák kockázatát.

Előnyök az idegrendszer számára – A káposztában található mikroorganizmusok befolyásolják a szerotonin és más neurotranszmitterek szintézisét, javítják a hangulatot és növelik a stresszel szembeni ellenállást, számol be a Sports.kz.

A csontszövet erősítése – A magnézium, a kalcium és a K-vitamin jelenléte támogatja a csontok egészségét és csökkenti a csontritkulás kockázatát.

A táplálkozási szakértő azonban emlékeztetett arra, hogy egyes embereknek korlátozniuk kell a savanyú káposzta fogyasztását. Gyomorbetegségekben, egyéni hisztamin intoleranciában és bélrendszeri rendellenességekben szenvedőknek ajánlott először konzultálniuk orvosukkal.

Kapcsolódó írásaink