Egészség
Fűszer, amely lelassítja az öregedést
Ez nem a bors és nem is a kurkuma

Angelina Dyubina táplálkozási szakértő szerint a paprikát méltán tartják az egyik leghasznosabb adalékanyagnak.
A fűszert korábban nemcsak a konyhában használták – gyógyhatásúnak tekintették. A szárított és őrölt kaliforniai paprika minden hatóanyagot megőriz, ráadásul sokkal nagyobb koncentrációban: egy csipetnyi paprika annyi értékes elemet juttat a szervezetbe, mint két-három friss.
A paprika összetétele lenyűgöző – jegyezte meg a szakértő. A-, C-, E-, PP- és B-vitamint, valamint antioxidánsokat, szerves savakat és más mikroelemeket tartalmaz. A fűszer erősíti az immunrendszert, fenntartja az egészséges bőrt, csökkenti a stresszt, javítja a vérkeringést, sőt, a fogyásban is segít az anyagcsere felgyorsításával és a gyomor-bél traktus stimulálásával. Mindez együttesen lelassítja a test öregedését, lehetővé téve az ember számára, hogy egészséges, szép és aktív maradjon.
Fontos megjegyezni, hogy a magas hőmérséklet a paprikában található hasznos anyagok akár 75 százalékát is elpusztíthatja. Jobb, ha készételekhez adjuk – levesekhez, zabkásához, salátákhoz vagy legalábbis a főzés utolsó szakaszában.