Egészség
Táplálkozási szakértők megnevezték a legveszélyesebb grillszószt
Nem olyan ellenálló a magas hőmérséklettel szemben, mint a növényi olaj

Képünk illusztráció
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki
A szakértő megjegyezte, hogy ez a szósz nem olyan ellenálló a magas hőmérséklettel szemben, mint a növényi olaj.
Vannak olyan termékek, amelyeket nem egy bizonyos típusú főzéshez szánnak. Például a majonéz. Mindenki szeret kebabot és zöldségeket majonézben pácolni, majd nyílt tűzön vagy nagyon forró parázson kisütni – jegyezte meg Pristansky.
Ennél a sütési módszernél megnő a zsír mennyisége, ami fokozott terhelést jelent a májnak – figyelmeztetett az orvos. Hozzátette, hogy a zsíros húst ráadásul majonézben áztatják, ami rontja a helyzetet.