Egészség
Egy tea, amely gátolja az öregedést
Japán tudomány a javából

Az általunk elfogyasztott ételek kulcsszerepet játszanak szervezetünk egészségének megőrzésében, továbbá az étrendnek is jelentős hatása van az öregedés ütemére – írja a Sports.kz. Mint a cikkből egyebek mellett kiderül, az Oszakai Egyetem tudósai nemrég felfedezték, ezen a területen az egyik leghasznosabb teaféle az áfonyatea.
Először is ez a bogyó gazdag C-vitaminban, s utóbbi erősíti az immunrendszert, javítja a bőr és a haj állapotát, és általában növeli a test ellenálló képességét.
De ami a tudósok szerint a legfontosabb, az áfonyatea antioxidánsai lassítják az öregedési folyamatot. Semlegesítik a szabad gyökök hatását, ezek olyan molekulák, amelyek károsíthatják a sejteket, és provokálhatják a betegségek kialakulását és a bőr korai elváltozását.
Utóbbi tényt olyan vizsgálatok is megerősítették, ahol ötven év feletti nők egy csoportja mindennap áfonyaitalt kapott. A folyamat eredményeként mindegyikük bőre érezhetően simább és feszesebb lett, és eltűntek a finom ráncaik is.