Egészség

Egy tea, amely gátolja az öregedést

Japán tudomány a javából

Nem titok, hogy az általunk fogyasztott étkek meghatározó szerepet játszanak egészségünk megőrzésében.

Egy tea, amely gátolja az öregedést
Bogyós gyümölcsöt a teába – is!
Fotó: AFP/Connect Images/Diana Miller

Az általunk elfogyasztott ételek kulcsszerepet játszanak szervezetünk egészségének megőrzésében, továbbá az étrendnek is jelentős hatása van az öregedés ütemére – írja a Sports.kz. Mint a cikkből egyebek mellett kiderül, az Oszakai Egyetem tudósai nemrég felfedezték, ezen a területen az egyik leghasznosabb teaféle az áfonyatea.

Először is ez a bogyó gazdag C-vitaminban, s utóbbi erősíti az immunrendszert, javítja a bőr és a haj állapotát, és általában növeli a test ellenálló képességét.

De ami a tudósok szerint a legfontosabb, az áfonyatea antioxidánsai lassítják az öregedési folyamatot. Semlegesítik a szabad gyökök hatását, ezek olyan molekulák, amelyek károsíthatják a sejteket, és provokálhatják a betegségek kialakulását és a bőr korai elváltozását.

Utóbbi tényt olyan vizsgálatok is megerősítették, ahol ötven év feletti nők egy csoportja mindennap áfonyaitalt kapott. A folyamat eredményeként mindegyikük bőre érezhetően simább és feszesebb lett, és eltűntek a finom ráncaik is.

Kapcsolódó írásaink