Egészség
Szakértők megnevezték a fő vitaminforrásokat
Változatosabbá kell tenni az étrendet

A B6-vitamin napi normájának pótlásához elegendő két fenyőmagot enni. Öt dió adja a megfelelő mennyiségű B1-vitamint. A mandula segít csökkenteni a koleszterinszintet, és növényi fehérjéket tartalmaz – 70 gramm mandula helyettesíthet egy sztatin tablettát.
Az áfonya a legjobb C-vitamin-forrás. A hús, különösen a csirke, B-vitaminokat és számos hasznos nyomelemet tartalmaz.
Az orvos azt tanácsolta, hogy változatosabbá kell tenni az étrendet több bogyós gyümölcs és egyéb gyümölcs hozzáadásával, nyomelemekben gazdag ételeket kell fogyasztani, és orvosi javaslat nélkül el kell utasítani a szintetikus vitaminok szedését.
„Egy dolgot ne feledjenek, ezt már évek óta mondom. Mindig kitartóan kérdezik: milyen vitaminokat kell szedni az egészség megőrzéséhez? A válasz: amit csak akar, de ne feledje, hogy ha elmegy a gyógyszertárba multivitaminokért, nem feltétlenül nyer vele, ártani viszont tud” – hangsúlyozta Mjasnyikov.