Egészség
Modelltrükkök az egészségért és a karcsúbb alakért
A zabpehely és a méz az arcbőrnek is jót tesz

A hormonális egyensúly megőrzése érdekében minden nap chiamagot fogyaszt. Ez az apró mag tele van lignánokkal, vagyis növényi eredetű ösztrogénekkel, amelyek hozzájárulhatnak a szervezeted ösztrogénszintjének kiegyensúlyozásához. Egy volt VS-modell szerint még a kosárméretén is változást tapasztalt tőle!
A zabpelyhet és a mézet a ragyogó arcbőrért érdemes nemcsak enni, hanem külsőleg is használni. Készíthetünk belőlük arcpakolást, és hetente legalább négyszer alkalmazni az esti rutin részeként. A zab kíméletesen hámlaszt, és nyugtatja a bőrt, míg a méz antibakteriális, hidratáló és öregedésgátló hatású. Ha pattanásokkal, hegekkel vagy sötét karikákkal küzd, ez a keverék igazi csodaszer lehet.
A kivit a feszes és rugalmas bőrért fogyasztja a modell. A bőrünk kollagént termel, de az életkor előrehaladtával ez a folyamat lassul. Mivel a C-vitamin elengedhetetlen a kollagénszintézishez, érdemes napi szinten kivit fogyasztanunk, hiszen ez a gyümölcs bővelkedik benne. Segít megőrizni bőr feszességét és rugalmasságát, így természetes módon tarthatjuk meg az arcbőr fiatalosságát.
A zellerlé a természetes méregtelenítésre jó. Érdemes minden héten meginni legalább egy pohár zellerlevet. Ez a nagy víztartalmú zöldség segíti a máj méregtelenítő folyamatait, különösen azáltal, hogy elősegíti a szervezetben felhalmozódott nehézfémek kiürülését. Így frissebbnek és energikusabbnak érezhetjük magunkat.
A pitypang- és citromfűteát a karcsúbb alakért érdemes inni. Bár még nem minden hatását bizonyították tudományosan, a pitypangról úgy tartják, hogy segíthet a szénhidrát-anyagcserében és csökkentheti a zsír felszívódását, ami elősegítheti a fogyást.
Így készítsük el a teát:
- Ha a növény gyökerét használjuk, főzzünk meg belőle 1 teáskanálnyit 2 dl vízben 15 percig.
- Ha a szárított leveleket vagy a virágokat választjuk, forrázzunk le belőlük 2 teáskanálnyit 2 dl vízzel, majd hagyjuk állni 20 percig.
- A legjobb eredmény érdekében a teljes növényt (gyökérrel együtt) hideg vízben tegyük fel főni, majd forráspontig melegítsük, és 15 percig hagyjuk állni.
- A kész teát napi 2-3 alkalommal is fogyaszthatjuk.