Egészség

Modelltrükkök az egészségért és a karcsúbb alakért

A zabpehely és a méz az arcbőrnek is jót tesz

A Victoria’s Secret exmodellje egy Instagram-videóban elárulta, milyen napi rutinokat követett a kifutókon töltött évek alatt, hogy megőrizze a tökéletes formáját – írja a mindmegette.hu nyomán a Diéta és Fitnesz.

Modelltrükkök az egészségért és a karcsúbb alakért
Teának is üdvös
Fotó: AFP/BSIP/Chassenet

A hormonális egyensúly megőrzése érdekében minden nap chiamagot fogyaszt. Ez az apró mag tele van lignánokkal, vagyis növényi eredetű ösztrogénekkel, amelyek hozzájárulhatnak a szervezeted ösztrogénszintjének kiegyensúlyozásához. Egy volt VS-modell szerint még a kosárméretén is változást tapasztalt tőle!

A zabpelyhet és a mézet a ragyogó arcbőrért érdemes nemcsak enni, hanem külsőleg is használni. Készíthetünk belőlük arcpakolást, és hetente legalább négyszer alkalmazni az esti rutin részeként. A zab kíméletesen hámlaszt, és nyugtatja a bőrt, míg a méz antibakteriális, hidratáló és öregedésgátló hatású. Ha pattanásokkal, hegekkel vagy sötét karikákkal küzd, ez a keverék igazi csodaszer lehet.

A kivit a feszes és rugalmas bőrért fogyasztja a modell. A bőrünk kollagént termel, de az életkor előrehaladtával ez a folyamat lassul. Mivel a C-vitamin elengedhetetlen a kollagénszintézishez, érdemes napi szinten kivit fogyasztanunk, hiszen ez a gyümölcs bővelkedik benne. Segít megőrizni bőr feszességét és rugalmasságát, így természetes módon tarthatjuk meg az arcbőr fiatalosságát.

A zellerlé a természetes méregtelenítésre jó. Érdemes minden héten meginni legalább egy pohár zellerlevet. Ez a nagy víztartalmú zöldség segíti a máj méregtelenítő folyamatait, különösen azáltal, hogy elősegíti a szervezetben felhalmozódott nehézfémek kiürülését. Így frissebbnek és energikusabbnak érezhetjük magunkat.

A pitypang- és citromfűteát a karcsúbb alakért érdemes inni. Bár még nem minden hatását bizonyították tudományosan, a pitypangról úgy tartják, hogy segíthet a szénhidrát-anyagcserében és csökkentheti a zsír felszívódását, ami elősegítheti a fogyást.

Így készítsük el a teát:

  • Ha a növény gyökerét használjuk, főzzünk meg belőle 1 teáskanálnyit 2 dl vízben 15 percig.
  • Ha a szárított leveleket vagy a virágokat választjuk, forrázzunk le belőlük 2 teáskanálnyit 2 dl vízzel, majd hagyjuk állni 20 percig.
  • A legjobb eredmény érdekében a teljes növényt (gyökérrel együtt) hideg vízben tegyük fel főni, majd forráspontig melegítsük, és 15 percig hagyjuk állni.
  • A kész teát napi 2-3 alkalommal is fogyaszthatjuk.

Kapcsolódó írásaink