Egészség

Egy toxikológus megnevezte a legegészségesebb kávét

Sok függ az adott személy ízlésbeli preferenciáitól

Az elmúlt évek tanulmányai számos orvos és tudós szemében rehabilitálták a kávét. Ma az italnak tulajdonítják azt a képességet, hogy csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, a rák bizonyos típusai, az Alzheimer- és a Parkinson-kór kockázatát – tájékoztatott a Sports.kz.

Egy toxikológus megnevezte a legegészségesebb kávét
A kávé az egyik legjobb a reggel indításában
Fotó: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

Ugyanakkor a világon számos kávéfajta és elkészítési mód létezik, így felmerül a kérdés: melyik ital a leghasznosabb, vagy éppen ellenkezőleg, negatív hatással van. Az ital ártalma és haszna több tényezőtől függ - mondta Mikhail Kutushov toxikológus.

Megjegyezte, hogy sok függ az adott személy ízlésbeli preferenciáitól. Ugyanakkor azt tanácsolta, hogy fokozatosan csökkentsük a cukor arányát az italban.

Végső soron a „legegészségesebb” kávé az, amelyik örömet okoz, és nem okoz negatív mellékhatásokat. A mértékletesség (napi három csészénél nem több – jegyzi meg), a minőségi kávébabok kiválasztása, a szűrt kávé előnyben részesítése és a túlzott mennyiségű cukor kerülése – ezek azok a fő elvek, amelyek segítenek a legtöbbet kihozni ebből az élénkítő italból – zárta az orvos a véleményét.

Kapcsolódó írásaink