Egészség

Élelmiszerek, amelyek rákot okozhatnak

Egyszerre táplálnak és lassan megölnek minket

A rossz minőségű, valamint a feldolgozott élelmiszerek rákhoz vezethetnek – tájékoztat az incnews.press.

Élelmiszerek, amelyek rákot okozhatnak
A táplálkozási szakemberek szerint egyik élelmiszer fogyasztását sem szabad túlzásba vinni (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/BSIP/Chassenet

Az onkológia fokozatosan fiatalodik, és ennek a visszafejlődésnek az egyik oka a rossz minőségű élelmiszer. Erről Larisa Gabdulkhakova táplálkozási szakértő beszélt – írja az incnews.press.

A szakember megjegyezte, hogy az ételek egyszerre táplálnak és lassan megölnek minket, ami különböző egészségügyi problémák kialakulásához vezet. A táplálkozási szakértő szerint a legrosszabb termékek a gyorséttermi ételek, a feldolgozott élelmiszerek és a sült ételek.

Ugyanakkor az is ijesztő, ha túlzásba visszük a fogyasztást bármelyik termék javára, így a vörös húsok magas fogyasztása a vastagbélrák kialakulásának magas kockázatához vezethet. A rossz minőségű, tisztázatlan összetételű termékek is helyrehozhatatlan károkat okozhatnak a szervezetben.

„Hiszen az onkológia lényegében nemcsak hajlam, hanem olyan külső tényezők is, mint az immunrendszer működése, az antioxidáns rendszer, a méregtelenítő (máj)rendszer és a hiányosságok jelenléte” – magyarázta a szakértő.

Kapcsolódó írásaink