Egészség
A savanyú ízek utáni sóvárgás komoly problémára utalhat
A citrom mindenható?

Endokrinológusok szerint a savanyú ételek fogyasztásának vágya a gyomor-bélrendszeri problémákra utal – írja a Hibiny.ru.
„A gyomornedv savassága csökkenhet. Talán a savas ételekkel a szervezet fel akarja vidítani magát, vagyis stimulálni akarja a gyomor sejtjeit, és több savat termelni” – mondta Anton Poljakov.
A savanyúság utáni sóvárgás olyan embereknél jelentkezhet, akiknek tápanyag-, vitamin-, antioxidáns-hiányuk van. Az orvos az „AiF”- nek adott interjúban megjegyezte, hogy a bélflóra bizonyos ételek fogyasztására kényszerül, hogy növekedjen és fejlődjön.
A szakértő hozzátette, hogy a sós ételek iránti vágy a krónikus stressz miatt is jelentkezhet. A szorongó ember fokozza a mellékvesék működését, ez a szerv felelős a stresszhez való alkalmazkodásért.
„A nátrium, azaz a só pedig az egyik olyan ásványi anyag, amely serkenti a mellékvesék működését, vagyis a bevitelével fokozódik a stresszhez való alkalmazkodást szolgáló hormonok termelődése” – mondta a szakértő.
Ezenkívül a só iránti vágy akkor jelentkezik, ha valaki aktívan sportol, sokat izzad, desztillált vizet iszik, vagy vízhajtókat szed.
Ez a cikk tájékoztató jellegű. Vannak ellenjavallatok is. Szükséges szakemberrel konzultálni.