Egészség

A phlebológus megnevezte a visszért okozó élelmiszereket

Ez a probléma bármely életkorban előfordulhat

Armen Avakyan phlebológus (érsebész) elmondta, hogy milyen élelmiszerek vezetnek a visszerek kialakulásához, számol be a Sports.kz.

A phlebológus megnevezte a visszért okozó élelmiszereket
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Science Photo Library/R3F

Szerinte ez a probléma bármely életkorban előfordulhat. És nemcsak a mozgásszegény életmód, a sok álldogálással járó munka, az öröklődés vagy a helytelen életmód vezethet hozzá, hanem bizonyos termékek előfordulása az étrendben is.

Mint megjegyezte az orvos, okozhat visszerességet a cukor tiszta formában, az édes zsemle, a méz, a keksz, a mogyoró- és csokoládévaj, a szirupok, a lekvárok és más hasonló termékek. Ezek serkentik az inzulintermelést, amelynek koncentrációjának növekedése megzavarja az anyagcserét.

„Jobb, ha a gyümölcsöket részesítjük előnyben – ezekben elég fruktóz van, de a szervezet gyorsan felszívja, és nem ad olyan erős reakciót, mint a fenti termékek” – összegezte az érsebész.

Kapcsolódó írásaink