Egészség

Élelmiszerek, amelyek különösen hasznosak a tél végén

Fontos, hogy a szervezetünk egészséges maradjon ebben az időszakban

Sh. Osayeva terapeuta azt javasolja, hogy a tél végén C- és A-vitaminban gazdag ételeket fogyasszunk, hogy a szervezetünk egészséges maradjon ebben az időszakban – írja a Gismeteo.

Élelmiszerek, amelyek különösen hasznosak a tél végén
Képünk illusztráció
Fotó: BSIP via AFP/BSIP/Chassenet

A szakértő szerint a C-vitamin segít az immunitás erősítésében, és megtalálható a savanyú káposztában, a piros kaliforniai paprikában, a brokkoliban és a sült burgonyában is – írja a Gismeteo.

A szervműködéshez és a bőr karbantartásához szükséges A-vitamin a sütőtökből, a jamgyökérből, a sárgarépából, a spenótból, a paradicsomból és a paprikából nyerhető.

Az orvos azt is tanácsolja, hogy olyan ételeket fogyasszunk, amelyek segítenek a méreganyagok kiürítésében, és támogatják a belek munkáját. Ehhez érdemes rostban gazdag zöldségeket és fűszernövényeket, például hagymát, kaprot és petrezselymet beiktatni az étrendbe. A cékla szerinte különösen hatékonyan tisztítja a szervezetet.

Kapcsolódó írásaink