Egészség
Ugrik az egészségünk, ha bizonyos étkeket kétszer mikrózunk
Ésszel élni a konyhában is!

Egyes ételek a mikró hatására nemcsak ízüket veszíthetik el, hanem egészségkárosító vegyületek is felszabadulhatnak bennük – írja az Msn.com. Mint fogalmaznak, természetesen nem kell megijedni, de azt azért érdemes tudni, melyek azok a végtermékek, amelyeket jobb, ha nem melegítünk benne újra.
A listán szerepel a chili. Az elsősorban a paprikafélékben található, csípősségét okozó vegyület, a kapszaicin a mikrohullámú sütőben a melegítés hatására a sütő zárt levegőjébe párolog, ezáltal az ajtó kinyitásakor olyan gőzök szabadulhatnak ki, amelyek irritálják a tüdőnket, a torkunkat, a szemünket vagy az orrunkat. Aztán ide sorolható a paradicsomszósz, a rizs, a keményre főtt tojás és mások mellett a szőlő is.
Utóbbi ugyanis szó szerint fölrobbanhat, amely után az ember nem győzi takarítani a sütőt.