Egészség

Fokhagyma és méz: csodafegyverek a vírusok elleni harcban

Mit tehetünk az immunrendszer erősítésére és az elkapott betegségek tüneteinek csökkentésére?

Persze az sem árt, ha az emésztőrendszerünknek is jót tesz, de ha a sorozatos megfázással szemben pajzsot kínál, máris beépítjük az étrendünkbe. Szakértők segítenek a megfelelő élelmiszerek kiválasztásában – írja a Házipatika.

Fokhagyma és méz: csodafegyverek a vírusok elleni harcban
A fokhagyma és a méz fogyasztása bizonyítottan előnyös egész évben, de különösen télen támogathatja egészségünket a szakértő szerint
Fotó: BSIP via AFP/Chassenet

Ahogy a tüsszögés és köhögés szezonja folytatódik, úgy tűnik, hogy mindenki orrfolyással vagy tartós köhögéssel küzd. De bár a megfázás néha elkerülhetetlennek tűnik, vannak olyan intézkedések, amelyeket megtehetünk az immunrendszer erősítésére és az elkapott betegségek tüneteinek csökkentésére.

Rhysa Phommachanh, a Landys Chemist egészségügyi szakembere meghatározta azokat az ételeket, amelyekből jobb, ha többet fogyasztunk télen. A szakértő kifejtette: a fokhagyma és a méz fogyasztása bizonyítottan előnyös egész évben, de különösen télen támogathatja egészségünket.

„A fokhagyma gazdag prebiotikus inzulinrostokban, amelyek támogatják a bél egészségét, valamint antimikrobiális és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik, ezzel segít a betegségek leküzdésében és a megfázás tüneteinek enyhítésében. A méz, amely antioxidánsokban, például flavonoidokban és polifenolokban gazdag, segít egyensúlyba hozni az immunrendszert és elhárítani a betegségeket.”

Kapcsolódó írásaink