Egészség
Ez egy csodás gabonaféle
Csökkenti a koleszterinszintet és gazdag magnéziumban és vasban

Az amarántszemekről van szó, amelyek javítják az egészséget. Hogy miben hasznos ez a gabona, és mit lehet belőle főzni, azt ebben a cikkben eláruljuk.
A fehérje és a rostok bősége pozitív hatással van az anyagcsere-folyamatokra. A gabona ideális azok számára, akik túlsúllyal küzdenek.
Egészségügyi előnyök
A rostok és a fehérje mellett a gabona tartalmaz:
- magnéziumot, vasat, kalciumot;
- B-vitaminokat;
- szaponinokat;
- fitoszterolokat.
Összetételének köszönhetően javítja az emésztést, segíti a szervezet tisztulását. Emellett erősíti a csontokat, az immunrendszert, csökkenti a „rossz” koleszterinszintet, hasznos a szív és az erek számára. Ugyanakkor az amarant nem ellenjavallt gluténérzékenység esetén, és hipoallergén termék.
Mit kell főzni
A szemekből főzhetünk zabkását és leveseket, adhatjuk salátákhoz és desszertekhez. Ahhoz, hogy érezzük a pozitív hatást, elég lesz, ha hetente legalább két alkalommal beiktatjuk a gabonaféléket az étrendbe.