Egészség
Hogyan és mivel együk a disznózsírt?
Mutatjuk, milyen kombinációkat érdemes fogyasztani

Mutatjuk, melyik kombináció milyen előnyökkel jár.
Zsír és fokhagyma
Ha a koleszterin elleni küzdelemről van szó, sokakat már maga a disznózsírevés ténye is elriaszt. Nem szabad azonban elhamarkodott következtetéseket levonni, mert régóta bebizonyosodott, hogy a fokhagyma sertészsírral történő fogyasztása pozitív hatással van a koleszterin elleni, hatékony küzdelemre. De ez még nem minden, mert a disznózsír és a fokhagyma kombinációja pozitív hatással van a szív, a máj működésére, és hozzájárul a „choleretic” hatás kialakulásához.
Milyen betegségek gyógyíthatóak disznózsírral?
Már őseink is használták a disznózsírt számos betegség kezelésében:
- tüdőbetegségek;
- máj;
- visszér;
- ízületi és fogfájás;
- aranyér;
- tőgygyulladás.
Lehet zsírt enni hagymával?
Nem titok, hogy a disznózsír gazdag hasznos mikroelemekben. Például negyven százalékban tele van telítetlen zsírsavakkal, valamint A-, E- és D-vitaminnal. A disznózsír erősíti a szervezetet, a disznózsírból származó, jótékony anyagok pedig segítik a méreganyagok eltávolítását. Ugyanakkor a hagymában található mikroelemek a sertészsír összetevőivel kölcsönhatásba lépve lendületet adnak az immunsejtek előállításához.
Hogyan kell helyesen enni a disznózsírt?
A disznózsír jótékony tulajdonságai ellenére azonban nem szabad túlzásba esni. Ne felejtse el, hogy egyszerre legfeljebb ötven gramm disznózsírt fogyaszthat. Ezenkívül a disznózsír fogyasztását külön étkezésként kell elvégezni. Szeretnénk hozzátenni, hogy a disznózsír fogyasztása előtt és után négy órával más ételek fogyasztása nem javasolt.