Egészség

Az orvosok megnevezték a legegészségesebb tésztát

Tele van B-vitaminnal, rosttal és növényi alapú fehérjével

Általánosan elfogadott, hogy a tészta nem nyújt semmilyen előnyt a szervezetnek, csak súlyfelesleget okoz. Alekszandr Myasnikov szakorvos szerint azonban csupán a megfelelő típust kell kiválasztani – számol be a Sports.kz.

Az orvosok megnevezték a legegészségesebb tésztát
Képünk illusztráció
Fotó: Getty Images via AFP/Michael loccisano

A szakember megjegyezte, hogy minden vásárlónak feltétlenül tanulmányoznia kell a termék összetételét a tésztacímkén.

A legfontosabb, hogy olyan tésztát válasszunk, amely A-val jelölt durumlisztből készül. A gyártó köteles minden címkén feltüntetni ezt az adatot. Az ilyen termékeket teljes kiőrlésű termékeknek is nevezik. Sok hasznos anyagot tartalmaznak.

„Különösen B-vitaminokat, rostokat és növényi fehérjéket tartalmaz ” – jegyezte meg Myasnikov.

Kapcsolódó írásaink