Egészség

Kiknek nem ajánlott a túró?

A túró jelentős mennyiségű fehérjét tartalmaz

Ludmila Szuhorukova gasztroenterológus felhívja a figyelmet a túrófogyasztás lehetséges kockázataira a betegek bizonyos csoportjainál – írta meg a Pravda.

Kiknek nem ajánlott a túró?
A túró egy szelet rozskenyéren, avokádóval és csírával igazi ínyencség
Fotó: AFP/TT News Agency/Fredrik Sandberg

Először is, a túró negatív reakciókat okozhat azoknál, akik allergiásak a kazein nevű tejfehérjére. Az egyéni allergiás reakciók számos tünettel jelentkezhetnek, többek között bőrkiütésekkel, légzési nehézségekkel és számos más problémával.

Másodsorban elmondta, hogy a túró fogyasztása nem kívánatos gyomorhurutban, különösen súlyosbodások idején. A magas fehérje- és tejzsírtartalom hozzájárulhat a gyomornyálkahártya irritációjához, ezáltal fokozva a gyulladást – írja a RIA Novosti.

A harmadik kategóriát a vesebetegek alkotják. Mivel a túró jelentős mennyiségű fehérjét tartalmaz, fogyasztása túlzottan megterhelheti a kiválasztó rendszert.

Kapcsolódó írásaink