Egészség
Ennek a fűszernek a napi kétszeri fogyasztása másfél éven keresztül véd a rák ellen
És a vérnyomást is normalizálja
Megjegyzik, hogy a kurkuma napi kétszeri, másfél éven át történő használata javíthatja a memóriát, normalizálhatja a vérnyomást, sőt, csökkentheti a gyulladások és a veszélyes betegségek, köztük a rák kialakulásának valószínűségét. Ezek az előnyök a fűszerben található kurkumin nevű anyag gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságainak köszönhetőek. Ez védi az agy- és idegrendszeri sejteket a károsodástól és az öregedéstől.
Nicole Hopseger táplálkozási szakértő hozzátette, hogy a kurkumin bizonyos mértékig megelőzheti az olyan neurodegeneratív betegségeket is, mint az Alzheimer-kór. A cikk azonban arra figyelmeztetett, hogy a magas vérnyomással és emésztési zavarokkal küzdő embereknek csak az orvossal való konzultációt követően szabad a kurkumát beiktatniuk az étrendjükbe.