Egészség

Ezek a fűszerek öt-tíz évvel meghosszabbíthatják az élettartamot

Ki ne álmodozna arról, hogy tovább éljünk és ne legyünk betegek?

Egy ismert orosz homeopata orvos, Valerij Litvinov nemrég elmondta, hogy milyen fűszerek segítenek az embernek nemcsak az egészségi állapot javításában, hanem abban is, hogy átlagosan öt-tíz évvel meghosszabbítsa az életét, számol be a Sports.kz.

Ezek a fűszerek öt-tíz évvel meghosszabbíthatják az élettartamot
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A szakember szerint tehát az embereknek rendszeresen kurkumát, fahéjat és zsályát kellene adniuk az ételekhez és italokhoz.

„Így a kurkuma lassítja az onkológia kialakulását, ellensúlyozza a testsejtek oxidációs folyamatát, és így meghosszabbítja az életet. Nemrég német tudósok végeztek egy kísérletet, amelyben megállapították, hogy azoknál az embereknél, akik naponta kurkumát adtak az ételükhöz, negyven százalékkal csökkent a rákot megelőző sejtek száma” – mondta Valerij Litvinov.

A fahéj is szuper hasznos fűszer, mondta a szakértő. Ez a fűszer különösen csökkenti a cukorbetegek vércukorszintjét, valamint felgyorsítja a szervezetben zajló gyulladásos folyamatok kezelését és lassítja a rákos sejtek terjedését.

„Ezenkívül a fahéjat ajánlott pékárukhoz és italokhoz adni, hogy csökkentse a fejfájást, elnyomja a kontrollálhatatlan étvágyat és javítsa az endokrin rendszert” – jegyezte meg a szakértő.

Ezenkívül a medikus megjegyezte, hogy a zsálya segít az embernek nemcsak a torokbetegségek leküzdésében, hanem napi használat mellett (például italok részeként) csökkenti a légúti onkológia, az Alzheimer-kór, a gyomorhurut, az érelmeszesedés és más betegségek kockázatát.

„Emellett a zsálya segít az iskolásoknak és a diákoknak az agyi aktivitás javításában, és ezáltal a tanulmányi produktivitásban. Nos, és ami a legfontosabb, ahogy a tudósok kiderítették, a zsálya segít megfiatalítani a szervezetet, ami azt jelenti, hogy van esély arra, hogy személyesen találkozzunk a dédunokáinkkal” – zárta az orvos.

Kapcsolódó írásaink