Egészség

Mindkettő remek salátaalap

Melyik egészségesebb?

A csemegekukorica és a zöldborsó a legtöbb salátában szerepel, és önmagában is kiváló köret. A Tut-news.ru oldal arra keres választ, hogy melyiket érdemes előnyben részesíteni ezek közül a termékek közül – számol be a sports.kz.

Mindkettő remek salátaalap
A borsó purint tartalmaz, vesebetegségben szenvedőknek ellenjavallt
Fotó: Phanie via AFP/GARO

Kezdjük azzal a ténnyel, hogy mind a kukorica, mind a borsó elég kalóriadús termék: az első körülbelül 350, a második körülbelül 300 kilokalóriát tartalmaz. Ezért mindkettő laktató és elnyomja az éhségérzetet.

A zöldborsó karotint tartalmaz, amely erősíti az immunitást, A-, C-, H- és B-vitaminokból és számos alapvető nyomelemből áll.

A kukorica ebben a tekintetben nem rosszabb nála. Az arany szemek gazdag vitaminpalettát tartalmaznak, amely B9-, E-vitaminokból, valamint PP-, B1-, B2-, B5- és C vitaminokból állnak, továbbá vasat, cinket, mangánt, káliumot és rezet is magukban foglalnak.

Figyelembe kell azonban venni, hogy a borsó purint tartalmaz, ellenjavallt vesebetegségben szenvedőknek. A kukorica magas cukortartalma pedig a cukorbetegeknek nem ajánlott.

Kapcsolódó írásaink