Egészség

Nemcsak finom, hasznos is

B és E-vitamint is tartalmazhat

Sok szakértő úgy véli, hogy a fagylaltfogyasztás jót tesz az egészségnek, de a lényeg, hogy mértéket tartsunk. Alekszandr Umnov sebész ezzel egyet is ért – írta meg a vm.ru.

Nemcsak finom, hasznos is
Az egész világon közkedvelt édesség a fagylalt
Fotó: AFP/Manan Vatsyayana

A szakértő megjegyezte, hogy a fagylalt kiváló orvosság a depresszió, és a fáradtság ellen, mivel növeli a szervezetben az örömhormon szerotonin tartalmát. Ez a kedvelt finomság B-vitamint tartalmaz, ami javítja az alvás minőségét és segít a rossz hangulat leküzdésében, de van benne az A-vitamin is, ami a jó látás fenntartásához szükséges. A fagylalt E-vitamint is tartalmaz, amely megóv a szív- és érrendszeri betegségektől, és védi a bőrt a ráncoktól.

Ezenkívül a benne lévő enzimek segítenek a tejzsírok lebontásában és emésztésében. A joghurt alapú fagylaltot ajánlott beiktatni az étrendbe a gyomor-bélrendszeri betegségek és a kontaminált bélszindróma megelőzése érdekében, mivel laktobacillust tartalmaz. Nuria Dianova táplálkozási szakember azt tanácsolta, hogy gyümölcsös fagylaltot együnk, hogy elkerüljük a túlsúlyt.

Kapcsolódó írásaink