Egészség

Ezek a PMS tünetei, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni

A nőgyógyász szerint a PMS komoly diagnózis, amelyet kezelni kell

Ha menstruációs rendellenességek vagy súlyos PMS-tünetek jelentkeznek, azonnal forduljon orvoshoz – mondta Shazia Mali szülész-nőgyógyász a Daily Mirrornak, írta a vm.ru.

Ezek a PMS tünetei, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni
Képünk illusztráció
Fotó: Phanie via AFP/GARO

A ciklus rendszertelensége, valamint annak elhúzódó időtartama a legfontosabb ok arra, hogy szakemberhez forduljunk. A szakember szerint fontos, hogy a ciklus minimum 21, de maximum 35 napig tartson, mert a szabálytalanság oka stresszel és súlyos nőgyógyászati betegségekkel is összefüggésbe hozható.

Emellett a bőséges menstruáció is ok lehet arra, hogy segítséget kérjünk. A nőgyógyász szerint nem szabad figyelmen kívül hagyni a premenstruációs szindróma tüneteit sem, beleértve az álmatlanságot, a gyakori hangulatingadozásokat, valamint a depressziót. A nőgyógyász szerint a PMS komoly diagnózis, amelyet kezelni kell – írja a kiadvány.

Általánosan elterjedt nézet, hogy a zöldségek a hőkezelés során elveszítik hasznos tulajdonságaikat. A szárított paradicsom azonban csökkentheti a vér koleszterinszintjét. Ezt Natalia Denisova táplálkozási szakértő mondta el. A szakember megjegyezte, hogy a főzés során a paradicsom fűszeres illatot és ízt kap, és biológiailag aktív vegyületeket is tartalmaz.

Kapcsolódó írásaink