Egészség

Tisztítja az ereket és megelőzi a rákot ez az élelmiszer

Az immunrendszerre és az emésztési folyamatokra is pozitív hatással van

A százévesek táplálkozását tanulmányozó szakértők megállapították, hogy az idősebbek szinte mindennap esznek disznózsírt. Az orvosok azt javasolják, hogy rendszeresen, mértékkel fogyasszunk disznózsírt, hiszen az számos betegséget megelőz – írja a sports.kz.

Tisztítja az ereket és megelőzi a rákot ez az élelmiszer
Számos pozitív hatással van az egészségre a disznózsír fogyasztása
Fotó: MH-archív/Burger Zsolt

A sertészsír 90 százalékban tartalmaz különféle zsírokat. Gazdag A-, E-, és D-vitaminban is, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a szervezet minden létfontosságú folyamatát megfelelő szinten tartsa.

Az orvosok minden nap 20 gramm disznózsír elfogyasztását javasolják mindenkinek, akinek problémái vannak a „rossz” koleszterinnel, illetve azoknak is, akik szeretnék megtisztítani az ereiket. A zsírt legjobb fekete kenyérrel és fokhagymával enni. Nem károsítja a májat, és hosszú ideig teltségérzetet biztosít.

Ezenkívül javítja az agy működését és a szellemi képességeinket. De rendkívül hatékony az immunrendszer erősítésében, valamint a vérminőség és a rák megelőzésében is.

Zsírsavtartalma miatt a disznózsír melegítő hatású is, mert hasznos mikroelemekkel telíti a szervezetet. Így hideg időben ezért is érdemes fogyasztani.

A disznózsír rendkívül szükséges és hasznos a belek és a gyomor számára is. Serkenti az epe helyes és szabályos működését, ezáltal megakadályozza a belső szervek különböző gyulladásos folyamatait. Gyorsítja az anyagcserét, valamint számos zsírsavat és vitamint tartalmaz, amelyek megelőzik a gyomor-bél traktus betegségeit.

Az orvosok napi 20 gramm disznózsír fogyasztását javasolják, azonban azok, akik sportolnak vagy aktívan mozognak, naponta 50 grammot is ehetnek belőle. Akiknek azonban emésztési, vese- és májproblémáik vannak vagy túlsúlyosak, azoknak nem ajánlott ezt enni.

Kapcsolódó írásaink