Egészség

A fejfájás súlyos betegségek vagy problémák tünete is lehet

Tanulmányok szerint a két fő tényező, amely fejfájást okozhat, a düh és a fáradtság

Az orvosok mindig próbálják megtalálni a fejfájás okát és kezelését, amely befolyásolja a hangulatot, és hatással lehet az általános egészségi állapotra – fogalmaz a kubnews.ru.

A fejfájás súlyos betegségek vagy problémák tünete is lehet
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Science Photo Library/R3F

Tanulmányok szerint a két fő tényező, amely fejfájást okozhat, a düh és a fáradtság – olvasható a kubnews.ru oldalán.

A harag az egyik legpusztítóbb érzelem a szervezetünk számára. Amikor dühösek vagyunk, a szervezetünk több stresszhormont, például adrenalint és kortizolt szabadít fel. Ezek az agyi erek szűkülését és fokozott izomfeszültséget okoznak, amely fejfájáshoz vezethet.

A fáradtság szintén fontos tényező, amely befolyásolja a fejfájás előfordulását. Amikor mentálisan vagy fizikailag hosszú és intenzív ideig megerőltetjük magunkat, agyunk oxigénhiányt és energiahiányt tapasztal. Ez agysejtjeink aktivitásának csökkenéséhez és ezáltal a fájdalom kialakulásához vezet.

Mit tehetünk, hogy elkerüljük vagy csökkentsük a dühvel és fáradtsággal járó fejfájást?

Kezelje az érzelmeit

Próbáljon meg olyan módszereket találni, amelyekkel megbirkózhat a haraggal, például meditációval, jógával vagy egyszerűen csak mély ki- és belégzéssel. Ez segít oldani a feszültséget, és csökkenti a fejfájás kockázatát.
Pihenjen. Ne feledje, hogy minden nap szakítson időt a pihenésre és a kikapcsolódásra. Fontos, hogy esélyt adjon az agyának a regenerálódásra és a pihenésre.

Fizikai aktivitás

A rendszeres testmozgás segít javítani a véráramlást és az oxigéncserét az agyban, amely pozitív hatással van a fejfájás megelőzésére.

Nem szabad elfelejteni, hogy a fejfájás más betegségek vagy problémák tünete is lehet. Ha gyakran fáj a feje, keresse fel orvosát szakmai tanácsadásért és egészségi állapotának felméréséért.

Kapcsolódó írásaink