Egészség
Ez a sörivás egyik legnagyobb pozitív tulajdonsága
Az ital kis mennyiségű fogyasztása nem veszélyes a májra

Szerinte a vizsgálatok azt mutatják, hogy a szűretlen árpa kedvezően befolyásolhatja a bél mikroflóra-összetételét. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy az ital kis mennyisége nem veszélyes a májra, de a fokozott alkoholfogyasztás bármilyen formában azzal fenyeget, hogy megzavarja a működését, és elősegíti a zsírdisztrófia kialakulását.
„Ennek ellenére több hátránya is lehet. A sörben található alkohol irritálhatja a gyomornyálkahártyát, amely a gyomorhurut, a gyomorfekély vagy a reflux–nyelőcsőgyulladás tüneteinek fokozódásához vezethet” – mondta a gasztroenterológus a RIAMO-val folytatott beszélgetésben.
Emellett a sörfogyasztással való „visszaélés” az emésztési problémák, például a puffadás, a gyomorégés, a hányás és a hasmenés fokozódásával járhat – állapította meg a szakértő.