Egészség

Ez a sörivás egyik legnagyobb pozitív tulajdonsága

Az ital kis mennyiségű fogyasztása nem veszélyes a májra

A sör egyeseknek segíthet az étvágy javításában – mondta Evgeny Belousov gasztroenterológus, számolt be róla a Sports.kz a Life.ru-ra hivatkozva.

Ez a sörivás egyik legnagyobb pozitív tulajdonsága
A mértékletes sörfogyasztás növelheti az étvágyat és jó hatással van bél mikroflóra-összetételéra (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Image Source/Pancake Pictures

Szerinte a vizsgálatok azt mutatják, hogy a szűretlen árpa kedvezően befolyásolhatja a bél mikroflóra-összetételét. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy az ital kis mennyisége nem veszélyes a májra, de a fokozott alkoholfogyasztás bármilyen formában azzal fenyeget, hogy megzavarja a működését, és elősegíti a zsírdisztrófia kialakulását.

„Ennek ellenére több hátránya is lehet. A sörben található alkohol irritálhatja a gyomornyálkahártyát, amely a gyomorhurut, a gyomorfekély vagy a reflux–nyelőcsőgyulladás tüneteinek fokozódásához vezethet” – mondta a gasztroenterológus a RIAMO-val folytatott beszélgetésben.

Emellett a sörfogyasztással való „visszaélés” az emésztési problémák, például a puffadás, a gyomorégés, a hányás és a hasmenés fokozódásával járhat – állapította meg a szakértő.

Kapcsolódó írásaink