Egészség

Ilyen tüneteket okoz az új koronavírus-variáns

Némileg eltérő panaszokat okoz, mint a korábbi variánsok

Megjelenése óta az új koronavírus számos variánsa feltűnt, amelyek sokszor igen eltérő tüneteket váltottak ki a betegekből – írja a hazipatika.com.

Ilyen tüneteket okoz az új koronavírus-variáns
A koronavírus ismét mutálódott, újabb törzse jelent meg a fertőzöttek között (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/NurPhoto/Riccardo Fabi

Míg a járvány kezdeti szakaszában olyan jellegzetes panaszokról számolt be több beteg is, mint például a szaglás- és ízlelés tompulása, a jelenleg domináns vírustörzs már egészen más hatással van ránk – hívta fel a figyelmet Dr. Mangó Gabriella háziorvos a közösségi oldalán.

A legújabb variáns a legtöbb esetben hasmenést és hányást okoz. Ezen kívül azonban nem okoz veszélyesebb tüneteket. Idősebbeknek, szívbetegeknek, és a gyerekeknek, csecsemőknek ugyanakkor fokozott figyelmet javasolt a szakember a folyadékháztartás rendben tartására.

Szervezetünk kiszáradásához ugyanis elengedhetetlen a rendszeres folyadékpótlás. Továbbá szükség lehet izotóniás sóoldat pótlására, vagy akár a vérnyomás csökkentők átmeneti elhagyására is. A gyomor- és bélrendszeri panaszok mellett hőemelkedés, fej- és torokfájás is jelentkezhet – hívja fel a figyelmet a doktornő, aki kímélő étrendnek banán, sós ropi, mandula, dió fogyasztását javasolja.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink