Egészség
A tejtermékek újabb pozitív hatását fedezték fel
Az egészséges táplálkozás fontos részét képezi

A tejtermékek fogyasztása csökkentheti az asztmás tünetek előfordulását. A rendszeres sajt- és joghurtfogyasztás pozitív hatását elsősorban a hat-hétéves gyerekeknél, valamint a 13-14 éves serdülőknél mutatták ki.
A rendszeresen tejtermékeket fogyasztó gyermekeknél és serdülőknél 42 százalékkal kisebb eséllyel fordulnak elő asztmás tünetek azokhoz viszonyítva, akik soha vagy csak alkalmanként fogyasztanak ilyen termékeket. A közel-keleti kutatók a tejfogyasztás és az asztma közötti lehetséges kapcsolatot vizsgáló tudományos munkába több mint hétezer alanyt vontak be.
A tejtermékek prebiotikus aktivitása abból adódhat, hogy serkentik a jótékony baktériumok szaporodását a belekben, amelyek módosíthatják az immunválaszt, így védő hatásúak lehetnek az asztmával és az allergiákkal szemben.