Egészség

Magas a vastartalma és a rák ellen is segít ez az olcsó zöldség

Ráadásul csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

A spenót rendszeres fogyasztása csökkenti a rák kockázatát – mondta a NEWS.ru-nak Irina Ljalina biológus, az Állami Pedagógiai Egyetem Természettudományi Karának megbízott dékánja – számolt be róla a Sports.kz.

Magas a vastartalma és a rák ellen is segít ez az olcsó zöldség
Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

A szakértő megjegyezte, hogy ez a termék rostban, A-, C- és K-vitaminban, valamint vasban, káliumban és folsavban gazdag.

A spenót rostokban, K-, A- és C-vitaminban, valamint ásványi anyagokban – vasban, káliumban és folsavban – gazdag. Fogyasztása segít a csontok erősítésében, a látás és a bőr egészségének megőrzésében, valamint a vérnyomás szabályozásában. Antioxidánsokat tartalmaz, amelyek csökkentik a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek kockázatát” – hangsúlyozta Lyalina.

Szerinte a spenót magas vastartalma segít megelőzni a vérszegénységet trauma, vérveszteség vagy véradás után. A biológus emlékeztetett: A nők számára a folsav hasznos, különösen a terhesség alatt, segít megelőzni számos magzati rendellenesség kialakulását. A spenótban lévő vas a nők számára éppen ezekben a napokban és a terhesség alatt fontos a vérszegénység megelőzése vagy kezelése érdekében” - zárta Lyalina.

Kapcsolódó írásaink