Egészség

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha beteg a májunk

A kórban szenvedők száma meglehetősen magas

A modern világban a májbetegségben szenvedők száma meglehetősen magas. Ezt a légkörben és a vízben lévő mérgek, az élelmiszerekben lévő káros adalékanyagok, az alkoholfogyasztás és a gyógyszerek szedése okozza - adta hírül a Sports.kz a Napensii.ua-ra hivatkozva.

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha beteg a májunk
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A máj egy csodálatos szerv – feldolgozza a táplálékot, végzi a vér szűrését, biztosítja a fontos fehérjék szintézisét és a tápanyagok tárolását. Ez a máj veszi először a „csapást” kívülről.

De a májnak van egy egyedülálló képessége: a károsodott sejtek helyreállítása a káros anyagok megszűnése után. És ebben segíthet neki a gyógynövényekkel való kezelés.

Mit kell szedni májbetegség esetén?

Pitypang

1 teáskanál apróra vágott pitypangfőzetet forrázzon le 200 ml forró vízzel, áztassa 1 órán át, majd szűrje le.

Naponta 3-4 alkalommal, étkezés előtt igyon meg 50 ml-t.

Orvosi füstike

A orvosi füstike görcsoldó és fájdalomcsillapító hatású a máj, az epeutak betegségeiben, sárgaságban, epekövességben. 2 teáskanál apróra vágott orvosi füstike 400 ml forrásban lévő vízzel főzzünk le, hagyjuk állni 8 órán át, majd szűrjük le.

Naponta 3-4 alkalommal 100 ml-t igyon meg étkezés előtt. Tartsa be az adagolást, mert túlzott fogyasztása mérgező is lehet.

Körömvirág

2 teáskanálnyi összezúzott körömvirágot (körömvirág) 400 ml forró vízzel főzzön, 1 órán át hagyja állni, majd szűrje le.

Naponta 4-szer 100 ml-t igyon meg.

Kapcsolódó írásaink