Egészség
Ezt teszik az agyunkkal a gyorsételek
Az endokrinológus mielőbbi életmódváltást javasol
A szakember elmondta, hogy a kutatásban egereken való tesztelés után arra jutottak, hogy memóriazavarok lépnek fel azoknál az állatoknál, amelyeket fiatal korukban túltápláltak zsíros, édes és keményítőtartalmú ételekkel.
Az ilyen ételek csökkentik az agy acetilkolin-szintjét, amely a tanulásért, a koncentrációért és az izgalomért felelős neurotranszmitter. Sőt, ahogy az endokrinológus elmondta, ha később egészséges táplálékra állították át az állatokat, akkor is megmaradt a memóriazavar problémája.
Pavlova hangsúlyozta, hogy a teszteket csupán rágcsálókon végezték, de megjegyezte, hogy a tudomány számos olyan esetet ismer, amikor a kutatás során az állatokkal történteket később az embereknél is feljegyezték. Ezért ennek a vizsgálatnak az eredménye jó ok arra, hogy mindenki átgondolja étkezési szokásait – zárta gondolatait az orvos.