Egészség
A tudósok azonosították az emberi egészségre hasznos fűszereket
Ezek a fűszerek segítenek a szervezetet alapvető tápanyagokkal gazdagítani

A Frontiers in Nutrition című szaklapban megjelent tanulmány szerint a kurkumát, a gyömbért és az oregánót ismerik el az emberi egészségre legelőnyösebbnek. Ezen a listán szerepel még a cayenne-i bors, a fahéj, a rozmaring és a menta.
A tudósok megerősítik, hogy ezek a fűszerek segítenek a szervezetet alapvető tápanyagokkal gazdagítani.
A kurkumin például segít csökkenteni a szervezetben a gyulladást, amelyet összefüggésbe hoztak a rákos sejtek kialakulásával és a kognitív hanyatlással.
A Cayenne-bors segít az étvágy szabályozásában és jótékonyan hat a gyomor-bélrendszerre.
A gyömbér antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és javítja a gyomor-bélrendszer működését. A fahéj csökkentheti a vércukorszintet, az oregánó pedig erősíti az immunrendszert.
A kutatók megállapításai szerint a borsmenta és a rozmaring szintén javítja a gyomor-bélrendszeri funkciókat.