Egészség

Ezeket kell tennünk, ha meg akarjuk előzni a trombózis kialakulását

Nemcsak a trombózistól, de csomó más betegségtől is megmenekülhetünk

A sűrű vér a szívroham, a stroke, a trombózis, a visszér, az aranyér egyik oka – számol be a Sports.kz a Kubnews.ru-ra hivatkozva.

Ezeket kell tennünk, ha meg akarjuk előzni a trombózis kialakulását
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Mindenkit érinthet a sűrű vér problémája. Az infarktusban, stroke-ban, trombózisban, visszér kialakulásában, aranyérben a közös pont a sűrű vér, ugyanis a szervezet keringési rendszerével kapcsolatos legtöbb betegség egyik oka a véralvadás.

Amit egyszerűen „sűrű vérnek” neveznek, azt a szakemberek magas vérviszkozitás-szindrómának vagy hiperkoagulációs szindrómának hívják. Ez azt jelenti, hogy a vér lassabban áramlik.

Sokan nem tudják, hogy drága gyógyszerek nélkül is hígíthatjuk vérünket, csak az étrendedet kell kissé megváltoztatni.

Elsősorban sok vizet kell innunk. Az emberek kilencven százaléka nagyon kevés vizet iszik. Kizárólag csak vízről van szó, nem pedig az egyéb folyadékokról. Egy felnőttnek naponta 1,5–2,5 liter vizet kellene meginnia.

Az ételek között is akad olyan, amely segíthet, mint például az olíva- és lenmagolaj, fokhagyma és hagyma, citrom, napraforgómag, cékla, halolaj, paradicsom, paradicsomlé, zabpehely, málna, áfonya, szamóca, cseresznye, meggy, gyömbér.

A trombózis gyakori okai között olyan betegségek csoportja szerepel, amelyekben a véralvadás sérülése áll fenn. Ezek közé tartoznak az autoimmun, genetikai és toxikus eredetű koagulopátiák, valamint a máj- és rákos megbetegedések.

Ezért is ajánlják a szakemberek, hogy tartsunk magunkat az ajánlott vízfogyasztáshoz, és az említett élelmiszerek fogyasztásához.

Kapcsolódó írásaink