Egészség

Egy kis plusz a reggeli kávéba a tartós fogyás érdekében

A legtöbb embernek eszébe sem jutna ezt az összetevőt hozzáadni a kávéhoz, pedig igen hatásos, olvasható a Borson megjelent írásban.

Egy kis plusz a reggeli kávéba a tartós fogyás érdekében
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/NurPhoto/Jonathan Raa

A fogyás a legtöbb esetben nem könnyű, sok hullámvölgyet élnek meg a diétázók, mire elérik a vágyott súlyt, már, ha nem adják fel közben, Meglepő módon azonban időnként egy egyszerű változtatás is elegendő lehet a sikerhez: mit szólna, ha azt mondanánk, egy apró plusz összetevő a reggeli kávéhoz könnyedén elősegíti a plusz súly leolvadását?

Ez a bizonyos plusz hozzávaló megtalálható a süteményekben és a pékárukban is, ám a fogyással a legritkább esetben hozzák összefüggésbe: ez pedig a vaj, mely számos egészségügyi előnnyel bír.

Biztosítja az alapvető vitaminokat

A minőségi vaj gazdag a zsírban oldódó A-, E- és K2-vitaminokban. A K2-vitamin különösen fontos a kalcium-anyagcsere szempontjából, és segít megelőzni az artériákban a zsírok lerakódását.

Energetizáló hatású

A kávéból származó koffein és a vajból származó zsírok kombinációja folyamatos energiafelszabadulást biztosít a nap első felében.

Elősegíti a ketózist

Akik a ketogén diétát követik, a vajhoz hasonló zsírok fogyasztásával segítik fenntartani a ketózis állapotát. Ebben az állapotban a szervezet zsírt használ fel energiaként szénhidrát helyett.

Csillapítja az étvágyat

A magas zsírtartalom növeli a teltségérzetet, és segít csökkenteni a kalóriabevitelt azok számára, akik fogyni próbálnak.

Hogyan készítse el?

Adjon egy evőkanál sótlan, jó minőségű vajat szűrt feketekávéjához. Ha a kulináris élvezeteket is szeretné kimaxolni, habosítsa fel.

Kapcsolódó írásaink