Egészség
Egy kis plusz a reggeli kávéba a tartós fogyás érdekében

A fogyás a legtöbb esetben nem könnyű, sok hullámvölgyet élnek meg a diétázók, mire elérik a vágyott súlyt, már, ha nem adják fel közben, Meglepő módon azonban időnként egy egyszerű változtatás is elegendő lehet a sikerhez: mit szólna, ha azt mondanánk, egy apró plusz összetevő a reggeli kávéhoz könnyedén elősegíti a plusz súly leolvadását?
Ez a bizonyos plusz hozzávaló megtalálható a süteményekben és a pékárukban is, ám a fogyással a legritkább esetben hozzák összefüggésbe: ez pedig a vaj, mely számos egészségügyi előnnyel bír.
Biztosítja az alapvető vitaminokat
A minőségi vaj gazdag a zsírban oldódó A-, E- és K2-vitaminokban. A K2-vitamin különösen fontos a kalcium-anyagcsere szempontjából, és segít megelőzni az artériákban a zsírok lerakódását.
Energetizáló hatású
A kávéból származó koffein és a vajból származó zsírok kombinációja folyamatos energiafelszabadulást biztosít a nap első felében.
Elősegíti a ketózist
Akik a ketogén diétát követik, a vajhoz hasonló zsírok fogyasztásával segítik fenntartani a ketózis állapotát. Ebben az állapotban a szervezet zsírt használ fel energiaként szénhidrát helyett.
Csillapítja az étvágyat
A magas zsírtartalom növeli a teltségérzetet, és segít csökkenteni a kalóriabevitelt azok számára, akik fogyni próbálnak.
Hogyan készítse el?
Adjon egy evőkanál sótlan, jó minőségű vajat szűrt feketekávéjához. Ha a kulináris élvezeteket is szeretné kimaxolni, habosítsa fel.