Egészség

A szeretet varázsa járja át a Heim Pál Gyermekkórház Tündérkertjét

Hetedik alkalommal rendezték meg kedden a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány által szervezett jótékonysági Mikulás futást, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a betegekre és egészségügyi szakdolgozókra, orvosokra, akik a december 6-ra virradó éjszakát a kórházakban töltik.

A szeretet varázsa járja át a Heim Pál Gyermekkórház Tündérkertjét
A hetedik Mikulás futás résztvevő
Fotó: MH/Török Péter

A rendezvénynek minden évben több állomása van, s idén kiemelt figyelmet kapott a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet. Nem csak azért, mert a futók innen indultak, hanem azért is, mert a Visual Europe Group ünnepi fényfestéssel és egy páratlan drónshow-val lepte meg a beteg gyermekeket. Utóbbi egy rendkívüli helyzet, egy előre nem látható geomágneses vihar miatt ugyan elmaradt, de hamarosan (még idén decemberben) bepótolják.

Az akcióhoz csatlakozott a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség is. Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy kiemelte: az egészséges élet fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet a részvételükkel, és szeretnék megmutatni, hogy a rendőrségnek van egy önként vállalt „szolgáltató” oldala is. Kiss Ferenc ezredes, a dandár törzsfőnöke pedig az összefogás erejéről beszélt, s hangsúlyozta: a helyőrség kiemelt feladatának tartja a beteg és rászoruló gyermekek megsegítését.

A Visual Europe Group fényfestése a Heim Pál Gyeremekkórháznál
A Visual Europe Group fényfestése a Heim Pál Gyermekkórháznál
Fotó: MH/Török Péter

A futókat Nagy Anikó a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatója egy varázspálcával indította útjukra, hogy a felajánlott adományokat kórházról kórházra járva vigyék el a betegeknek és az egészségügyben dolgozóknak. Mindez nem volt véletlen, hiszen az intézmény belső parkját Tündérkertnek hívják, amely decemberre a karácsonyi vásárokat idéző fényekbe öltözött.

Botond Szabolcs, Visual Europe Group vezérigazgató a rajt után a Magyar Hírlapnak adott rövid interjújában elmondta, honnan jött a drónshow ötlete, és hogyan készültek a mutatványra.

– Régóta keressük az együttműködést az egészségügyi ellátó intézményekkel, és mindig próbálunk segíteni alapítványoknak, kórházaknak. Idén a Bethesdával és a Heim Pállal állapodtunk meg – mondta.

A Visual Europe Group egyébként évente mintegy 2000 rendezvényt bonyolít le, s mint a vezérigazgató fogalmazott, a társaságnál mindenki a kötelességének érzi, hogy segítse a gyermekeket.

– A show természetesen nem marad el, bepótoljuk – ígérte. A műsorban egyébként 400 drón emelkedik majd a magasba, hogy zenés fényjátékkal kápráztassa el a beteg gyerekeket és a többi nézőt.

A karácsonyi fénybe öltözött fák és a BRFK rendőrautója varázslatos hangulatot teremtett
A karácsonyi fénybe öltözött fák és a BRFK rendőrautója varázslatos hangulatot teremtett
Fotó: MH/Török Péter

Ami a Mikulás futást illeti, a kezdeti időszakban csak a kórházak csapatai indultak el rajta, de Nagy Anikó elmondása szerint a kórházi dolgozók mellé mostanra csatlakoztak a BRFK munkatársai, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, és a honvédek is, akikkel a COVID-világjárvány óta nagyon jó az intézmény kapcsolata. – Nagyon sokat segítenek bennünket, igazi kis családdá váltunk – fogalmazott.

– A drónshow – folytatta – különleges attrakció lesz, de a Tündérkert minden évben ünnepi fénybe öltözik az egész télre. Szerintem még a Holdról is látszik, hogy ez milyen gyönyörű, és nagyon örülnek neki a gyerekek, akik alig várják, hogy sötétedés után lejöhessenek ide játszani, akik pedig ezt nem tehetik meg, az ablakra tapadva nézik. Különleges, varázslatos hangulata van.

A Heim Pál főigazgatója azt is elárulta, hogy a 6-ár virradó hajnalon, 3 óra körül járja körbe a Mikulás a korházat. Előző nap minden gyermek kiteszi a cipőjét a folyosóra, de még az anyukák is, hogy reggelre megkapják a kis ajándékcsomagokat. Szerdán pedig a tűzoltó Mikulás látogat el az intézménybe.

Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatójának varázsütésére indult el a hetedik jótékonysági futás
Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatójának varázsütésére indult el a hetedik jótékonysági futás
Fotó: MH/Török Péter


Kapcsolódó írásaink