Egészség

Megdöbbentő dolog állhat amögött, ha sokszor fáj a feje

A következő okok miatt lehet, ha valakinek sokszor fáj a feje

A fejfájás egy mindennapi dolog és néha már teljesen természetesnek vesszük. Sokan a frontra vagy a vérnyomásra fogják, ám több ok, betegség is közrejátszhat abban, hogy miért fáj a fejünk. Sok esetben pedig egyáltalán nem látogatjuk meg az orvosunkat, annak ellenére, hogy indokolt is lehet. Ha naponta több fájdalomcsillapítót veszünk be és a fejfájás folyamatossá válik, akkor nincs más teendő, a kivizsgálás elengedhetetlen – írja a promotions.hu.

Megdöbbentő dolog állhat amögött, ha sokszor fáj a feje
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto
 1. Stressz
  A munkahelyi, magánéleti gondok hamar kihathatnak az egészségünkre és a stresszes életmód hamar migrénes fejfájáshoz vezethet. De ezt kiválthatja a szorongás és a sértettség is.
 2. Tartáshibák, gerincproblémák
  A nyaki gerincszakasz degeneratív elváltozásai, a meszesedés, a kopás, a nyakizmok görcse is gyakori oka a fejfájásnak. Ez utóbbi kialakulásában a stressz, a mozgásszegény, ülő életmód miatt kialakult rossz testtartás is szerepet játszik – írja a Házipatika.
 3. Koffein
  Lehet, hogy nem is gondolnánk, de kávéval, teával és kólával is előidézhető a fejfájás. Egy idő után pedig már attól is fájhat, ha valaki nem viszi be a szervezetébe a megszokott adagot.
 4. Kiszáradás
  A túl kevés folyadékbevitel és az ehhez kapcsolódó ásványi anyag- és sóhiány a szakemberek szerint az egyik leggyakoribb oka a nem betegséghez kapcsolódó fejfájásnak.
 5. Komoly betegségek
  A fejfájás tünetként is jelentkezhet, nátha és magas vérnyomás esetén is érezhetjük. Ám agyhártyagyulladás és agyi vérrög okozta elzáródás esetén is érezhetjük. Szájüregi és fogproblémák esetén is fájhat a fejünk a tünetet pedig agytumor is okozhatja.

Kapcsolódó írásaink