Divat

Nem minden divatos, ami jól áll

A stílus, maga az ember – tartja a mondás, azonban néha kell egy kis segítség a saját stílus kialakításához

Korábban az ismertek kiváltsága volt a stílustanácsadó, de ma már a hétköznapi emberek egyre gyakrabban fordulnak hozzájuk. A szakértelmükkel, ők jobban és másképp látják az egyént, mint ő saját magát.

Nem minden divatos, ami jól áll
Rachel Zoe stylist, divatdiktátor
Fotó: Getty Images via AFP/Getty Images North America/Phillip Faraone

A stylist az emberek megjelenésének javításával foglalkozik, legyen szó akár ruházatról, hajról vagy sminkről. Ők segítenek kiválasztani a megfelelő ruhákat és kiegészítőket, hogy az illető stílusa harmonikus legyen és kiemelje az egyén szépségét vagy személyiségét. A munkájuk során figyelembe veszik az aktuális divattrendeket, az illető testalkatát, színeit és stíluspreferenciáit.

Emellett gyakran dolgoznak modellekkel, hírességekkel és fotósokkal együtt divatfotózáson vagy stílusos eseményeken. A stylistoknak kreativitásra, érzékre és jó kommunikációs készségekre van szükségük ahhoz, hogy az ügyfelek igényeinek megfelelően személyre szabott megjelenést teremtsenek.

Stylistra lehet szüksége mindazoknak, akik fontosnak tartják megjelenésüket és szeretnék javítani stílusukat, legyenek azok hírességek, közszereplők, üzletemberek, vagy egyszerűen mindennapi emberek. A következőkben néhány példa arra, hogy kiknek lehet hasznos egy stylist:

1. Hírességek és közszereplők: A közszereplőknek, hírességeknek fontos a megjelenésük, hiszen sokszor fotóznak, forgatnak vagy közönség előtt lépnek fel. Egy stylist segítségével könnyebben megtalálhatják a megfelelő ruhákat és kiegészítőket a különféle eseményekre.

2. Üzletemberek: Üzleti körökben is fontos lehet a megfelelő megjelenés. Egy jól összeállított öltözködés bizalmat sugároz és segíthet üzleti tárgyalásokon vagy prezentációkon.

3. Modellek és színészek: A modellnek és színésznek dolgozók számára a stylistok nélkülözhetetlenek lehetnek a fotózási és filmforgatási projektek során. Ők segítenek abban, hogy az adott szerep vagy koncepcióhoz megfelelő stílust és ruhákat válasszanak.

4. Esküvői vagy különleges alkalmakra készülők: Sokan igénylik egy stylist segítségét esküvőjük vagy más különleges eseményük előtt, hogy tökéletesen nézzenek ki a nagy napokon.

5. Mindennapi emberek: Végül, egyre több hétköznapi ember is vesz igénybe stylistot annak érdekében, hogy jobban megértsék saját stílusukat és hatékonyabban tudják kihasználni a ruhatárukban rejlő lehetőségeket.

Összességében bárki számára hasznos lehet egy stylist, aki segít abban, hogy magabiztosabban és stílusosabban lépjenek a mindennapokban.

A stylistok ára nagyban változhat attól függően, hogy ki a szolgáltató, milyen tapasztalattal rendelkezik, milyen típusú szolgáltatást kínál, és milyen méretű vagy komplexitású a projektek, amelyeken dolgozik.

Egy tapasztalt és híres stylist általában magasabb díjat kérhet a szolgáltatásaiért, mivel többet képvisel az évek során felépített tapasztalat és hírnév. Emellett az árakat befolyásolhatja a lakóhely (például városi vagy vidéki terület), az ügyfél igényei, valamint az alkalmazott anyagok és ruhák minősége és ára is.

Általánosságban elmondható, hogy egy egyszeri konzultáció vagy stílus tanácsadás ára lehet néhány száz dollártól akár több ezer dollárig is, attól függően, hogy milyen hosszú és részletes a találkozó, valamint hogy mennyi előkészületet igényel. Egy teljes styling szolgáltatás, ami magában foglalja a ruhák és kiegészítők kiválasztását, vásárlását és összeállítását, valamint a személyes stylist jelenlétét egy fotózáson vagy eseményen, akár több ezer dollárt is kerülhet.

Fontos azonban megemlíteni, hogy az árak eltérőek lehetnek az országonként és régióként, és az is, hogy egyes stylistok rugalmasak lehetnek az árakban, és alkalmazkodhatnak az ügyfél igényeihez és a projekt méretéhez.

Kapcsolódó írásaink