Divat

Ezek az illattrendek hódítanak 2024-ben

Az idei év felkapott illatait egyformán változatosnak és dinamikusnak tervezik

A 2023-as illatrendek mondhatni színes skálán mozogtak. A nyár például az esőillatokról és az édességekről szólt. Az ősz affinitást hozott a vaníliás, fás és sáfrányos parfümök iránt. És ahogy az ünnepek elérkeztek, figyelmünk természetesen a lucfenyő illatokra és a cukros, fűszeres jegyekre terelődött. Az idei év felkapott illatait egyformán változatosnak és dinamikusnak tervezik – a mézzel átitatott eau de parfumtól a modern testpárig minden megtalálható lesz benne. Lássuk miket jósolnak a szakértők!

Ezek az illattrendek hódítanak 2024-ben
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Váratlan gourmand illatok

Az ínycsiklandozó illatok nem jelentenek újdonságot, de szakértők szerint idén sokkal kevésbé édes és szirupos, és inkább friss interpretációkra számíthatunk. „A kategória bővítése izgalmas, mivel gazdag, sokrétű illatok létrehozását teszi lehetővé, amelyek elég sokoldalúak ahhoz, hogy külön-külön vagy más illatokkal rétegezve is hordhatók” – mondják.

Ezek a váratlan ínyenc illatok új magasságokba emelik a közönséges összetevőket, például a vaníliát – példaként említve Tom Ford Vanilla Sexet mivel a vanília bársonyos jegyei kevésbé ragadós karamellel, mézzel, szantálfával és tonkával párosulnak.

Arra számítanak, hogy 2024-ben a méz egy újabb hatalmas gourmand illat lesz, és úgy vélik, hogy ez továbbra is előre fogja vinni a kategóriát. „A méz egy szórakoztató jegy, amely jól játszik másokkal, végtelen lehetőségeket teremtve olyan illatokhoz, amelyek vagy meglehetősen gazdagok, vagy játékosabbak és könnyedebbek.”

Wellnessközpontú illatok

Régóta ismert, hogy kapcsolat van érzelmi jólétünk és az illat között. Ezek az illatok gyakran a felső, a középső és az alapjegyek harmonikus kombinációját tartalmazzák, amelyek mindegyike hozzájárul az általános érzékszervi élményhez. Legyen szó a citrusos fejillat üdítő felrobbanásáról, a virágos középjegyek megnyugtató melegségéről vagy a fás alapillat tartós mélységéről, minden elem szerepet játszik a jó közérzet előmozdításában.

A Moodeaux Worthy IntenScenual Eau de Parfum megalkotásakor egy olyan illatot kívántak létrehozni, amely olyan illatú, mint egy ölelés egy üvegben. „Ez a citrusos-virágos-fás akkordok meleg, addiktív keveréke, amely a test természetes feromonjaival kölcsönhatásba lép, és egy felejthetetlen illatélményhez vezet, amelyet egyedileg sajátíthat el” – mesélik a különleges illatról.

Füst és dohány

A füst és a dohány titokzatos és csábító jegyek; várhatóan több parfümöt fogunk látni ezekben az illatokban. A kiváló minőségű füstös dohány textúrájú illatok, mint az Arquiste L’Or de Louis eredeti és elegáns megjelenést kínálnak, amelyek tökéletes egyensúlyt biztosítanak a fényűző lágyság között.

Azonban nem minden új dohányillat egyenesen füstös. Némelyik kicsit édes. Egy másik jó, füstös dohányillat a Tom Ford Tobacco Vanille Eau de Parfum amely köztudottan megfordítja a fejeket az utcán.

Kapcsolódó írásaink