Divat

Kis fekete helyett itt a kis piros!

Ez egy olyan trend, amely a partiszezonban és az ünnepek alatt is magától értetődik

Bár tudjuk, a kis feketét semmi nem helyettesítheti, nagyon is úgy tűnik, hogy idén felforrósodik a hangulat a mini ruha színeit illetően. A feltűnő piros ruha az, ami ebben a szezonban különösen megragadta a divatközönség figyelmet és fantáziáját, és ha a legújabb 2024-es tavaszi/nyári kollekciókról van szó, akkor ez egy olyan trend, amely a következő évben is folytatódik.

Kis fekete helyett itt a kis piros!
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A kis piros ruha sokféle formában jelent meg a 2023-as őszi-téli kifutókon: a Dolce & Gabbana pántos darabjától (amelyet nem más, mint Ashley Graham viselt) a Gucci áttetsző térdig érő ruháján át, egészen a Eudon Choi hétköznapibb ingruháig láthattuk.

A kis piros ruha kaméleon tulajdonságai azt jelentik, hogy pántos magassarkúval viselve éppolyan jól nézhet ki, egy partira készülve, mint hétvégén, egy karakteresebb csizmával. A ruha még nagyobb lendületet kapott a 2024-es tavaszi/nyári kollekciókban, és terjesztette pezsgő varázsát Sarah Burton legutóbbi McQueen bemutatóján (drámai drapérián és csábító csipkén keresztül), Alberta Ferretti, Burberry, Fendi és Khaite, hogy csak néhányat említsünk.

Bár a vörös aligha tekinthető félénk és visszavonuló árnyalatnak, az idei szezon iterációi váratlanul minimalista reprezentációt kaptak, nem kis részben az olyan márkák visszafogott stílusának köszönhetően, mint a The Row. Az árnyalatok olyan tüzesek, ahogy jönnek, de a sziluettek szoborszerűbbek, a szövetek pedig minta nélküliek – blokk színűek és merészek, lényegében, mint a Rothko-festmények. Ezt szem előtt tartva, a kis piros ruha stílusának kulcsa az egyszerűség: akár nappali ruhát, akár drámai estélyi ruhadarabot választott, azt javasoljuk, hogy a kiegészítők legyenek egyszerűek (gondoljunk csak az ezüst karikára és a tornacipőkre), a haj és a smink pedig szintén visszafogottabbak.

Mégis, ez egy olyan trend, amely a partiszezonban és az ünnepek alatt is magától értetődik, ezért érdemes nyitott szemmel járni és figyelni a selyem maxikat és az ívelt, kötős ruhákat skarlát és bíbor árnyalatban – amelyek egy stílusos, alternatívát ajánlanak a tavalyi kristályborítású és monokróm stílusok mellett. A kortárs márkák, mint például a Staud és a Ganni remek lehetőségeket kínálnak most, míg a felsőbb kategóriás kínálat, mint például a Loewe és a Molly Goddard, a táncparkett darabjai.

Kapcsolódó írásaink