Divat

Mennyi ideig tart egy szempilla lifting? És egyéb tudnivalók róla

Az eljárás követi a természetes szempillák növekedési ciklusát

Míg a szempillaspirál és a műszempillák hatékony eszközök a hosszú, telt szempillák eléréséhez, érdemes lehet valami természetesebbet próbálni, olyat, amitől a természetes szempillák maguktól ragyognak. Itt lehet hasznos a szempilla lifting. Ez egy félpermanens kémiai kezelés, amely akár hat hétig is erősíti az egyenes szempillákat a gyökereknél.

Mennyi ideig tart egy szempilla lifting? És egyéb tudnivalók róla
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Mennyi ideig tart a szempilla lifting?

Mivel a lifting egy tartós kezelés, addig tart, amíg a szempillák kinőnek. Az eljárás követi a természetes szempillák növekedési ciklusát, amely négy-hat hétig tart. Minél gyorsabban nő valakinek a szőr a testén vagy fején, annál gyorsabban nőnek le a pillák is.

Mi történik a szempilla lifting során?

1. Konzultáció

Először a szempilla művész felméri a természetes szempilláit, hogy megtudja, mekkora emelés szükséges a tökéletes megjelenés eléréséhez. Néhány ügyfél cicaszem hatást szeretne, és akadnak, akik a nyitottabb tekintetet szeretnék végeredményül.

Ezalatt azt is eldöntheti, hogy szeretne-e festést, amely olyan, mint a tartós szempillaspirál – sötétebb lesz tőle a szempilla. Az alsó szempillák színezése is hozzáadhat az egyensúly megteremtéséhez, amely különösen a világosabb szempillákkal rendelkező vendégek számára javasolt.

2. Előkészületek

Ezután a szempilláit fel kell készíteni a kezelésre. Megtisztítják őket, hogy eltávolítsák a szennyeződést, a sminket és az elhalt bőrlerakódásokat, majd megszárítják őket. Ezután párnácskákat helyeznek fel a szem alatti bőr védelmére, és egy ívelt szilikon formát ragasztanak a felső szemhéj bőrére a lehető legközelebb a szempillavonalhoz, és a szempillákat a szilikonforma tetején lévő ragasztóra fésülik fel.

3. Lágyítás és göndörítés

Ekkor kezdődik az izgalmas dolog – a szempillák egy rúdra görbülnek, amely két vegyszer segítségével irányítja a formát. A szempillák keratinját lebontó daueroló oldatot használnak a szempillák lágyítására és felgöndörödésére, majd kémiai fixáló oldattal rögzítik a szempillákat a helyükre

4. Opcionális színezés

Ha a dauerítő oldatot eltávolították, és szeretné színezni is a szempilláit, akkor ekkor alkalmazza a festéket, hogy sötétebbé tegye őket.

5. Javítás

A festés eltávolítása után a szempillák tápláló bevonatot kapnak, amely olyan összetevőket tartalmaz, mint a keratin, aloe vera, szőlőmagolaj vagy glicerin.

6. Utókezelés

A kezelés után 24-48 órán keresztül nem szabad nedvesíteni a szempillákat, és nem szabad rákenni semmit. A smink elhagyása, a szemkörnyék tisztítása és az olajos termékek felhelyezése mellett érdemes kerülni a szaunát, az edzőtermet és az úszást is ez idő alatt. A 24-48 órás időszak után ápolja szempilláit szérum vagy erre alkalmas kondicionáló segítségével, hogy a szempillákat hidratált állapotban tartsa.

A szempilla liftingnek súlyos káros hatásai lehetnek, ha nem tapasztalt, engedéllyel rendelkező technikus végzi azt el. A legsúlyosabb szövődmény a szaruhártya vagy a kötőhártya kémiai égése, amely hegesedést és látásvesztést okozhat, ha az oldat a szembe kerül. Allergiás reakciók is lehetségesek, amelyek bőrirritációval, viszketéssel, hólyagokkal, bőrkiütéssel, bőrpírral, gyulladással járnak. A szem egészségének veszélyeztetése mellett a nem megfelelő szempillaemelés a szempillák törékennyé és töredezéséhez is vezethet.

A fentiek mindegyike könnyen elkerülhető, ha olyanhoz fordul, aki tudja, mit csinál. Mindig engedéllyel rendelkező – nem csak minősített – szakemberhez kell fordulnia, ha vegyi anyagokkal és a szemével történik beavatkozás.

Kapcsolódó írásaink