Divat

Idén 14 gyártó vett részt a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) Gyártó Mentorprogramjában

Idén 22 jelentkezőből 14 gyártó vett részt a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) Gyártó Mentorprogramjában, amelynek egyik kiemelt stratégiai célkitűzése a hazai gyártói bázis megerősítése, valamint exportképességük növelése – közölte az ügynökség az MTI-vel.

Idén 14 gyártó vett részt a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) Gyártó Mentorprogramjában
Divat & Design Fesztivál 2022 (Képünk illusztráció)
Fotó: Facebook

A korábbi évekkel szemben idén a textil- és ruhaipari vállalkozások mellett egyéb kreatív feldolgozóipari szereplők – háztartási kerámia, beton-, gipsz- és cementtermék, vagy irodabútor gyártók – is jelentkezhettek.

A kiválasztás során a zsűri a gyártók nemzetközi piacra lépésének lehetőségeit, a fenntarthatósági, valamint innovációs célkitűzéseit is mérlegelte.

A program fő szakmai partnere, a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA), amely nemzetközi piackutatással, üzleti tanácsadással és képzésekkel támogatja a magyar vállalkozások exporttevékenységét. Az MTI kérdésére közölték: az MDDÜ mentorprogramja nem jár pénzügyi támogatással. A kiválasztott mentorált gyártók a HEPA háromnapos szakmai képzésén, tematikus workshopokon vettek részt.

A korábbi két év résztvevőivel együtt már 28 cég vett részt szakmai programokban.

Az MDDÜ a mentorprogramot követően is igyekszik az üzleti kapcsolatok előmozdítására, ennek egyik eredményeként egy korábbi évi mentorált gyártó, a ROSE Kft., idén egy olasz céggel lépett együttműködésre, amelynek keretében bérgyártást végez – közölték.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom