Divat

A következő hónapok főszereplője

A balerinacipőké a nyár

Számos márka divatbemutatóján – Simone Rocha, Chanel, Miu Miu – jelent meg a 2022-es őszi szezonban a balerina mint kiegészítő, azóta pedig a fast fashion üzletek polcain is gyakran találkozhatunk velük. A balettcipők hivatalosan is visszatértek, hogy jó barátként asszisztálják velünk a nyári szezont.

A következő hónapok főszereplője
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Úgy tűnik, hogy a divattársadalom egyhangú döntést hozott, itt az ideje, hogy visszatérjenek a balettcipők – és a Z generáció pedig gyorsan jóvá is hagyta azt. A klasszikus sziluett soha nem tűnt el igazán, de már egy ideje viszonylag háttérbe került, amióta a platformos cipők és a tornacipők uralják a cipőtrendeket évek óta.

„A cipő az egyik legkifinomultabb művészeti ágból, a balettből származik, de a mainstream divatban akkor debütált, amikor Rose Repetto olasz cipőtervező megalkotott egy olyan cipőt, amely felkeltette a figyelmét Brigitte Bardot színésznőnek, aki az És Isten megteremté a nőt című filmben viselte a lapos talpú kiscipőt 1956-ban. Nem sokkal később az 50-es és 60-as évek más ikonikus nőideáljai is a stílus rajongói lettek, köztük Jackie Kennedy, Diana hercegnő és Audrey Hepburn” – meséli a Byrdie.

Bár a felsorolásban a múltból és a retro időszakhoz köthető személyekről van szó, ma már természetesen bármilyen fajta stílushoz párosíthatjuk balerinánkat, nem feltétlen csak a romantikus ruháinkhoz. Sőt, idén tavasszal az egyik legmenőbb viselése a cipőnek farmerrel és laza topokkal történt. A klasszikus fekete fazontól, a pántoson át, egészen a babarózsaszínig, igazi balettcipőkre hajazó kiscipők közül válogathatunk.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom