Divat

Milliókat érő ruhák mellett macskajaj és csótány is a Met-gálán

Az év egyik legjelentősebb divatrendezvényén, a New York-i Met-gálán a világsztárok ruháikkal a 2019-ben elhunyt világhírű tervezőre, Karl Lagerfeldre emlékeztek, sőt, még kedvenc macskájára, Choupette-re is.

Milliókat érő ruhák mellett macskajaj és csótány is a Met-gálán
Feltűnést keltő ruhakölteményben jelent meg Kim Kardashian, aki gyöngyökkel kirakott Schiaparelli-ruhát viselt
Fotó: AFP/Theo Wargo

Karl Lagerfeld 1983-tól haláláig a Chanel kreatív igazgatója volt, és a Met-gála résztvevői közül sokan választották a francia divatház klasszikus ruháit az ő tiszteletére. Néhányan a német tervező szeretett macskáját, Choupette-t idézték megjelenésükkel.

Doja Cat amerikai rapper macskafülekkel ellátott ruhát viselt. Csillogó ezüstruháját Oscar de la Renta tervezte, és egy drámai fodros vonat volt rajta, amelyet néhány ugyanolyan káprázatos ékszerrel szerelt fel.

Doja Cat nevéhez hasonlító ruhát választott
Doja Cat nevéhez hasonlító ruhát választott
Fotó: AFP/Jamie McCarthy

A Lagerfeldre legkifejezettebben utaló ruhát Jeremy Pope színész viselte. A hollywoodi sztár hatalmas köpenye takarta be a Metropolitan Museum of Art lépcsőjét, amelyet a legendás tervező felismerhető arca díszített. A köpenyen Lagerfeld kézzel rajzolt illusztrációja volt látható, amelyet 70 varrónő készített, több mint 5000 méteres selyemsifonból.

Jeremy Pope köpenye Karl Lagerfeld képével
Jeremy Pope köpenye Karl Lagerfeld képével
Fotó: AFP/Mike Coppola

Michaela Coel forgatókönyvíró és színésznő csillogott a fehér szőnyegen, mert 130 ezer kristály díszitette az estélyi ruháját. A Schiaparelli-ruháját ékszerekkel díszítették, a nyakkivágástól kezdve, egy nyakdíszt alkotva. Elkészítése több mint 3800 órát vett igénybe, és Coel szenzációsan nézett ki benne.

Káprázott a gálán Michaela Coel
Káprázott a gálán Michaela Coel
Fotó: AFP/Dimitrios Kambouris

Az Oscar-díjas Salma Hayek 56 évesen is tündökölt a vörös szőnyegen, a mexikói–amerikai színésznő Guccit viselelt. A lakkvörös színben pompázó, fűzős stílusú felső, a fodros szoknyarész kiemelte Hayek alakját, karját pedig gyöngysor díszitette, hatalmas sikert aratva.

Az egyik legnagyobb sikert Salma Hayek  aratta
Az egyik legnagyobb sikert Salma Hayek aratta
Fotó: AFP/Jamie McCarthy

Azonban a legnagyobb feltűnést egy csótány okozta a fehér szőnyegen, amelynek médiában megjelent fotójára rengeteg megjegyzés érkezett, például az is: ma már mindenkit beengednek az exkluzívnak hitt gálára, amelyre 50 ezer dollár a belépő.

Kapcsolódó írásaink