Bűnügy

Komoly váddal néz szembe a kiskorút prostitúcióra kényszerítő férfi

Kábítószert fogyasztott vele és majdnem agyonverte

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberkereskedelem és kényszermunka, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki prostitúcióra kényszerített, majd életveszélyesen bántalmazott egy 17 éves lányt.

Komoly váddal néz szembe a kiskorút prostitúcióra kényszerítő férfi
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Ronny Hartmann

A főügyészség által pénteken az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a férfi 2023 áprilisában Karcagon ismerkedett meg a rendezetlen családi körülmények között élő lánnyal. Közös kábítószer-fogyasztás után a férfi arra akarta rávenni a lányt, hogy a 4-es főúton legyen prostituált, amit a lány visszautasított. Ekkor a férfi többször pofon vágta és további bántalmazással fenyegette meg. Ezután a lány két napig prostitúciós tevékenységet végzett, a bevételt pedig átadta a férfinak.

Később a férfi a volt élettársát és a lányt is arra akarta rávenni, hogy Németországba menjenek vele, és ott végezzenek prostitúciós tevékenységet; ezt mindketten visszautasították – tájékoztattak.

A férfi 2023. április 27-éről 28-ára virradó éjszaka a lányt órákon keresztül, fején és testén ököllel ütötte, majd miután a földre esett, rugdosta. Egy baltát is magához vett, majd azzal fenyegette a lányt, hogy levágja a lábát, illetve az ujjait. A férfi többször vízzel locsolta az eszméletét vesztő sértettet, hogy magához térjen, majd folytatta a bántalmazást. A kiskorú sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett. A rendőrséget a vádlott volt élettársa értesítette – olvasható a közleményben.

Az ügyészség a férfival szemben – arra az esetre, ha a bűncselekményt az előkészítő ülésen beismeri – 12 év fegyházbüntetés kiszabására és tíz év közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt. Az ügy a Szolnoki Törvényszék elé került, a férfi letartóztatásban várja a döntést – tájékoztatott a vármegyei főügyészség.

Kapcsolódó írásaink