Bűnügy

Indiában sokan meghaltak

Az áldozatok száma még emelkedhet

Legkevesebb harmincnégyen meghaltak pancsolt szesz fogyasztása miatt a dél-indiai Tamilnádu államban, további több mint száz ember túlélte, hogy ivott a szóban forgó szeszből, de kórházba kellett szállítani őket – közölték csütörtökön hivatalos források.

Indiában sokan meghaltak
A dél-indiai Tamilnádu államban legkevesebb harmincnégyen életüket vesztették pancsolt szesz fogyasztása miatt (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/NurPhoto/Creative Touch Imaging Ltd

Az incidens az állam Kallakuricsi nevű körzetében történt, a körzet egyik tisztségviselője, M. Sz. Praszant pedig azt mondta: többen súlyos állapotban vannak, így a halottak száma több is lehet.

A Press Trust of India hírügynökség úgy tudja, az áldozatok metanolt (metil-alkohol, faszesz) tartalmazó alkoholt ittak.

Mutuvel Karunanidi Sztálin, Tamilnádu miniszterelnöke az X-en szerdán bejelentette, hogy az ügyben már többeket őrizetbe vettek, és leszögezte: a társadalmat ilyen súlyosan romboló bűncselekményekre „vasököllel fognak lesújtani”.

Indiában sokan halnak meg illegálisan, illetve szakszerűtlenül készített alkohol miatt, főleg a társadalom szegényebb rétegeiből. Ezeket az italokat általában rossz minőségű alapanyagokból, ipari alkoholból és egyéb mérgező szerekből, például növényvédő szerekből keverik ki.

Kapcsolódó írásaink