Bűnügy

Féltestvérét szexuálisan bántalmazó férfit ítéltek el

Jogerősen kilenc év fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy férfit, aki éveken keresztül szexuálisan molesztálta féltestvérét.

Féltestvérét szexuálisan bántalmazó férfit ítéltek el
Képünk illusztráció
Fotó: MH archív/Sárközy György

A Győri Fellebbviteli Főügyészség pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy a férfit 12. életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak és 14. életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés miatt ítélték el.

A tájékoztatás szerint csütörtöki döntésével a táblabíróság - egyetértve az ügyészi indítvánnyal - két évvel súlyosította az első fokon eljáró Győri Törvényszék határozatát.

A férfit a bíróság végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek részeként 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott 2009 és 2012 között szexuálisan molesztálta óvodáskorú féltestvérét. Akkor még gyermekkorú volt, azaz nem büntethető a cselekményekért.

Később, 2016-ban és 2017-ben már fiatalkorúként, akarata ellenére közösült a sértettel pannonhalmi házukban, miközben a családtagok aludtak.

Egy évvel később a fiatal férfi a 13 éves kislányt ismét szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette.

A gyermek a szüleire nem számíthatott, nem mondta el nekik a vele történteket, 2021 januárjáig nem mert segítséget kérni senkitől.

Kapcsolódó írásaink