Bűnügy

Több száz madárpókot és skorpiót találtak a Köln-Bonn repülőtéren egy amerikai turista csomagjában

Az állatok összértéke mintegy 7 millió forint volt

Mintegy 640 madárpókot, skorpiót és bogarat talált a német vámhatóság a Köln-Bonn nemzetközi repülőtéren egy amerikai turista csomagjában.

Több száz madárpókot és skorpiót találtak a Köln-Bonn repülőtéren egy amerikai turista csomagjában
A csomag 49 éves tulajdonosa a meghallgatása során azt állította, hogy az állatokat saját maga gyűjtötte össze az arizonai sivatagban
Fotó: NorthFoto

A kölni fővámhivatal csütörtöki közlése szerint a nagyrészt még élő állatokat egy amerikai állampolgár feladott csomagjában találták, amelyben a kísérőiratok szerint csak ruháknak lett volna szabad lenniük. Valójában néhány ruhadarab mellett abban egy leragasztott nagyobb hungarocell doboz volt.

A két hete elvégzett ellenőrzés során a vámhatóság emberei 190 különböző pókot, több mint 430 skorpiót, valamint húsz százlábút és egyéb bogarat találtak zacskókba, illetve egyéb tartályokba csomagolva.

Az állatokat, amelyeknek összértéke mintegy 18 ezer euró (7 millió forint), a rheinbergi TerraZoo állatkertbe vitték.

A csomag 49 éves tulajdonosa a meghallgatása során azt állította, hogy az állatokat saját maga gyűjtötte össze az arizonai sivatagban, hogy aztán eladhassa őket az észak-rajna-vesztfáliai szakkiállításon. A remélt bevétel helyett az illető 6800 euró (2,7 millió forint) mínusszal tért haza: még mielőtt repülőre szállhatott volna, 3400 euró importvámot kellett fizetnie, és ugyanekkora összegű letétet kellett elhelyeznie az ellene adóbűncselekmény miatt indult eljárásban.

Kapcsolódó írásaink