Bűnügy

Egy nap két bilincs

Nem sokáig menekült az a férfi és nő, akik még augusztus 13-án rabolt ki egy 63 éves kerekesszékes férfit Pilisen – írja a police.hu

Egy nap két bilincs
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/PICTURE ALLIANCE/DPA/FRANK MAY

A police.hu beszámolója szerint a 2023. augusztus 13-án délután bejelentést kaptak, magától a 63 éves sértettől. A kerekesszékes férfinek Pilisen állta útját egy nő és egy fiatal férfi, majd cigarettát kértek tőle. Az idős ember reagálni sem tudott, mire a fiatalembertől záporoztak a pofonok és az ökölcsapások, miközben társa kitépte a sértett nyakából az övtáskáját.

A két elkövető ezután elfutott, az idős férfi pedig könnyebben megsérült amikor felborult a székével. A rendőrök az elkövetőket egy napon belül előállították.

Zs. Kevin beismerte a bűncselekményt, de állítása szerint a kerekesszékes férfi felállt, és megütötte a vele lévő nőt, ő pedig csak védeni próbálta. P. Józsefné nem élt panasszal a gyanúsítás ellen, azonban vallomást nem tett.

A rabolt pénzt a két elkövető elosztotta egymás között, majd elvásárolta.

A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az őrizetbe vett támadók ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást, kezdeményezték letartóztatásukat.

Kapcsolódó írásaink