Bűnügy

Elfogták a pesterzsébeti állatkínzót

A kerítésen az utcáról benyúlva egy családi ház udvarán szúrt meg valaki többször egy németjuhászt augusztus 8-án este a főváros XX. kerületében. A támadót sikerült kézre kerítenie a rendőrségnek – derült ki a police.hu beszámolójából.

Elfogták a pesterzsébeti állatkínzót
Képünk illusztráció
Fotó: HANS LUCAS VIA AFP / HANS LUCAS / ALINE MORCILLO

A rendőrségi portál szerint a kutya olyan súlyosan megsérült, hogy a gazdájának állatorvoshoz kellett vinnie, a vérzést csak ott tudták elállítani. A XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség gyanúja miatt indított eljárását. A feltételezett elkövetőt azonosították – kiderült, hogy a közelben lakott.
A nyomozás adatai szerint a férfi ugyanazon az estén egy másik kerítésen keresztül is megpróbált megszúrni egy kutyát, de azt nem találta el késével.

Az 58 éves férfit csütörtökön fogták el a pesterzsébeti rendőrök, gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. Cs. József beismerte a bűncselekmény elkövetését, elmondása szerint megbánta, de különösebb magyarázattal nem tudott szolgálni tettére.

A támadásról videót és megrázó képeket közölt a németjuhász gazdája:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink